top of page

Bal droppen in strafgebied

Mijn afslag komt terecht in een rood strafgebied (grasgedeelte). Ik besluit vanuit het strafgebied te slaan en de bal komt terecht in hetzelfde strafgebied (diep water). Ik pas slag en afstand toe en drop mijn bal volgens regel 18.1. Uiteindelijk beslis ik deze drop niet te slaan en dorp mijn bal in het uitwijkgebied met al referentiepunt de plaats waar de bal het laatst de grens van het strafgebied heeft gekruist. De hoeveelste slag doe ik dan:

a. 4

b. 5

c. 6


Regel 17.2a

Als een speler de bal dropped en dan beslist om de bal niet te spelen, mag de speler achteruit met de vlag of 2 clublenges relief nemen vanaf punt X, of opnieuw spelen van de afslagplaats, weliswaar met een extra strafslag voor een totaal van van 2 strafslagen, en speelt dan zijn 5e slag.


Antwoord b is het juiste antwoord.Recente blogposts

Alles weergeven

Nieuwsbrieven

Beste leden, U ontvangt op regelmatige basis onze nieuwsbrieven. Wil je deze eens terug lezen , klik dan op onderstaande linken: https://mailchi.mp/8877eb90af66/happy-news-greenkeeping-werken-tijdens-

Comments


bottom of page