top of page

Informatie voor de Rabbits

Proficiat, je behaalde je Hcp 45. Je bent nu “rabbit” en kan nu op het groot terrein spelen, mits upgraden van je lidmaatschap. De compact was een leerrijke introductie, maar weet dat de compact in je verdere golfcarrière een ideale plek blijft voor training van de korte slagen.


En nu op naar Hcp 36. Vanaf dan mag je op haast alle terreinen gaan spelen en de enorme diversiteit in het golfspel ervaren.


Om je Hcp 36 te behalen moet je minstens 3 wedstrijden als rabbit succesvol afronden. Om je Hcp verder te kunnen verlagen moet je minstens 18 punten spelen op de 9 holes. Voor elk punt boven de 18 verlaagt je Hcp met 1 punt, met een maximum van 3 punten.


Speel zoveel mogelijk wedstrijden mee, oefening baart kunst en tegelijk word je steeds meer stressbestendig. Je vindt alle wedstrijden voor rabbits op www.i-golf.be of download de app via Golf Vlaanderen.


Speel het spel correct. Volg de golfregels nauwgezet. Heb je een probleem of een vraag, contacteer dan een lid van het regelcomité of je captain.


Speel het spel eerlijk. Noteer correcte scores. Haal je te snel een Hcp die niet overeenstemt met je kunnen, dan krijg je voor een volgende wedstrijd nog minder strokes en maak je het jezelf steeds moeilijker.


We geven je graag nog enkele aandachtspunten mee die je in je ganse golfcarrière ook in acht zal blijven houden:


Algemene attitude :

o Toon respect voor jezelf, elkaar en materiaal.

o Driving range ballen zijn eigendom van Waregem Golf en mogen enkel gebruikt worden op de driving range. Niet op de putting green, niet op de approach en zeker niet op het parcours en de compact.

o Blijf bescheiden bij een goed resultaat en blijf rustig bij een tegenslag.

o Gebruik geen verbaal, mentaal – of fysiek geweld.

o Fair play t.o.v. medespelers, teamgenoten, marshalls en referees.

o Vermijd storende telefoongesprekken op het parcours en in het clubhuis.


Wedstrijdritme:

o Hou zoveel mogelijk aansluiting bij de vorige flight. Als je niet meer kan scoren, raap dan je bal op en verlaat de hole voor de spelers na u.

o Plaats je golftas bij het bereiken van de green reeds op weg naar de volgende hole, zo vermijd je terug te moeten lopen. ( denk eraan dat je nooit met je trolley tussen de green en een bunker rijdt.)

o Vul de scorekaart in bij de afslag van de volgende hole, niet op de green terwijl spelers na u wachten.


Terrein: Respect voor de baan

o Als je een divot ( een stuk gras) hebt uitgeslagen, doe dan steeds de inspanning om het uitgeslagen stug gras te gaan opnemen en terug te plaatsen. Druk die divot heel goed aan. Een los teruggeplaatste divot groeit niet aan en wordt weggeblazen bij gras maaien of drijft weg bij hevige regenval.

o Rakel steeds zorgvuldig je sporen als je uit een bunker hebt geslagen. Niets vervelender voor een speler na u als zijn of haar bal in uw voetsporen belandt.

o Als je bal van hoog op de green is gevallen, maakt die bal een put in de green (pitchmark) , vooral bij vochtige greens. Doe de inspanning om je pitchmark te zoeken en te herstellen. Vind je een andere pitchmark, herstel die meteen ook. Zo houden we onze greens goed speelbaar.


Scorekaart:

o Wissel uw scorekaarten vóór de aanvang van de wedstrijd. Op je scorekaart staat meestal de naam vermeld van je medespeler die je scorekaart zal invullen ( marker ). Wissel niet met een andere medespeler, anders gaat de mogelijkheid om nadien fouten recht te zetten verloren.

o Lees op de scorekaart de bijzondere regels die specifiek voor het terrein of deze wedstrijd van toepassing zijn. ( local rules)

o Noteer de score van je medespeler, maar tevens ook je eigen score. Zo behoud je een controlemogelijkheid.

o Als marker volg je het aantal slagen van je medespeler. Je bent verantwoordelijk voor het correct invullen van de scorekaart van je medespeler. Als uw waargenomen score verschilt met deze die uw medespeler aankondigt, overleg dan samen om tot een overeenstemming te komen.

o Op het einde van de wedstrijd overlopen de speler en de marker de scorekaart. Het ondertekenen van de scorekaart houdt in dat de genoteerde score door speler en marker werd nagezien en correct bevonden.

o Stableford punten berekenen doe je zo:


Par + aantal strokes = 2 punten

Vb: Par 4 en je krijgt 2 strokes.

Als je de hole speelt in 6 slagen haal je 2 punten.

Als je de hole speelt in 7 slagen haal je 1 punt.

Als je de hole speelt in 8 slagen haal je 0 punten.

Als je de hole speelt in 5 slagen haal je 3 punten.

Als je de hole speelt in 4 slagen haal je 4 punten.

Kledij:

Kledij kan sterk variëren naargelang weersomstandigheden, mode of smaak. Toch wenst Waregem Golf geen T-shirts. Onderstaande afbeeldingen kunnen als leidraad dienen.Schoeisel:

Golfschoenen. Geen laarzen of stapschoenen.


Prijsuitreiking:

o Alle deelnemers van de wedstrijd worden verwacht op de prijsuitreiking.

o Op uw scorekaart kan je aanduiden als je niet aanwezig kan zijn.

o Kledij op de prijsuitreiking: omgekleed, geen golfschoenen.

Heren dragen een lange broek, hemd of polo.

Dames dragen een rok, kleed of lange broek, hemd of polo.

o Binnen in het clubhuis zien we liever geen pet.


Succes en geniet van de golfsport.

Waregem Golf

Recente blogposts

Alles weergeven

Kommentarer


bottom of page