top of page

Wanneer flight na u doorlaten?

Een groep spelers in een wedstrijd moet regelmatig een bal zoeken en vertraagt he tspel. De volgende groepen spelers moeten wachten. Wat behoort de groep spelers die vertraging hebben te doen?

a. Gewoon verder spelen en proberen het tempo wat te verhogen

b. De volgende partij door laten en het spel hervatten.

c. de partij niet doorlaten want het is wedstrijd.U speelt nu eenmaal met meerdere mensen op een golfbaan en het maakt het leuk voor iedereen als er vlot gespeeld wordt.


Wel is het belangrijk als je traag speelt en voeling met de flight voor u verliest (1 hole tussen) wordt u veronderstelt de flight achter u door te laten, of het nu wedstrijd is of niet. De golfspelers die worden doorgelaten gaan sneller spelen met genoemde gevolgen van dien. Laat golfspelers rustig door en laat deze spelers rustig doorlopen voordat u zelf weer gaat slaan. Maak pas aanstalten te gaan slaan als de mensen voor u daadwerkelijk buiten bereik zijn. Ga dus ook geen oefenswings maken terwijl spelers voor u nog in het zicht zijn.


Antwoord b is hier correct.


Enkele tips nog

1. Wees ruim op tijd (de meeste golfbanen houden 10 minuten aan) op de eerste tee.

2. Geef alles een vaste plek in uw golftas en uw broekzak als u gaat spelen. Zorg dat u uw tees, uw markers, uw pitchfork bij de hand heeft als u ze nodig heeft. Geef uw golfhandschoen een vaste plek en zorg ervoor dat uw golfclubs opgeruimd in uw golftas zitten, zodat u niet naar een bepaalde golfclub hoeft te zoeken.

3. Kies indien mogelijk alvast uw golfclub terwijl een ander speler (af)slaat. Op de golfbaan kunt u uw situatie alvast beoordelen zodat u sneller kunt spelen.

4. Zet uw golftas zodanig neer zodat u na uw slag direct weg kunt lopen. Het is handig om uw golfclub direct schoon te maken. Even later kost het ook meer tijd omdat het vuil vast kan gaan zitten.

5. Maak niet teveel oefenswings. Een oefenswing is niet perse om te oefenen maar meer om uw ritme weer even aan te voelen na het slaan van uw vorige bal.

6. Afgezien van wanneer u mee gaat zoeken, kunt u alvast naar uw golfbal lopen om hem sneller te kunnen spelen.Blijf uw bal niet te lang zoeken en zoek niet naar een bal als u weet dat hij Out of Bounds ligt. Mocht u 3 minuten willen zoeken, laat de achteropkomende partij dan door op het moment dat duidelijk wordt dat uw golfbal niet snel te vinden is. Onthoudt hierbij: eenmaal andere golfspelers doorgelaten blijft doorgelaten.

8. Schat afstanden in tijdens het lopen of gebruik de sprinkler putjes op de golfbaan voor het schatten van de afstanden. Dit kan tijdens het lopen en hoeft niet pas als u bij uw golfbal bent.

9. Zet uw golftas in de looprichting naar de volgende hole. Neem een of twee golfclubs mee naar de green om te chippen en te putten. Om uw extra golfclub niet te vergeten, is het verstandig om deze in de looprichting naar uw golftas te leggen.

10. Bekijk uw putting lijn terwijl uw medespeler aan het putten is. Kijk ook naar de rol van zijn of haar putt zodat u er mogelijk iets van kunt leren. Nog beter, bekijk de contouren van de hele green nog voordat u deze oploopt. Kijk eerst naar het totaalbeeld en daarna naar relevante details.

11. Haal losse natuurlijke voorwerpen van uw putting lijn als uw medespeler zijn lijn bekijkt. Repareer uw pitchmark voordat u uw golfbal markeert. Leg de vlag op een praktische plaats neer als u hem uit de hole haalt, of pak hem al weer op als u zelf klaar bent met putten.

12. Als u klaar bent met spelen, verlaat de green dan zo snel mogelijk zonder uw eventuele extra golfclub te vergeten. Tel de score onderweg naar de volgende hole na en noteer hem aldaar aangekomen.

Recente blogposts

Alles weergeven

Nieuwsbrieven

Beste leden, U ontvangt op regelmatige basis onze nieuwsbrieven. Wil je deze eens terug lezen , klik dan op onderstaande linken: https://mailchi.mp/8877eb90af66/happy-news-greenkeeping-werken-tijdens-

Comments


bottom of page