Bal staat 10cm voor teemarkers

Een speler doet een tee-shot maar zijn tee stond 10 cm voor de teemarkers.

A. De speler neemt 2 strafslagen en speelt gewoon verder

B. De speler begint opnieuw, neemt 2 strafslagen en doet aldus de derde slag.

C. De speler begint opnieuw met 2 strafslagen en doet zijn vierde slag, nl eerst slag buiten afslagplaats, 2 strafpunten en nieuwe tee-shot.



Regel 6.1b De bal moet vanuit het afslaggebied worden gespeeld.

Wanneer je een hole start en daarbij een bal van buiten het afslaggebied speelt (inclusief van een verkeerde set teemakers die dienen voor andere afslaglocatie op dezelfde hole of een andere hole) :

Strokeplay : je krijgt de algemene straf (2 strafslagen) en je moet de fout rechtzetten door een bal te spelen vanuit het afslaggebied. Als je de fout niet rechtzet, ben je gediskwalificeerd.

Matchplay : Er is geen straf en je speelt de bal zoals hij ligt, maar je tegenstander mag de slag annuleren. In dat geval moet je spelen van binnen het afslaggebied.


Antwoord B is hier het juiste antwoord : De speler begint opnieuw, neemt 2 strafslagen en doet aldus de derde slag.

LOGO ONDER RGB ZB.jpg
Golfbelgium.png

Tel: +32 (0)56 60 88 08    

Email: golf@waregemgolf.be

Bergstraat 41, 8790, Waregem

 

R&A.jpeg
#begolf.png