Per ongeluk bal raken tijdens oefenswing

Op de fairway raak ik per ongeluk mijn bal tijdens een oefenswing. De bal wordt hierdoor 20 cm verplaatst.

Wat moet ik doen?

a. Mijn bal spelen waar hij ligt zonder strafslag

b. Mijn bal spelen waar hij ligt met strafslag

c. Mijn bal terugplaatsen op de oorspronkelijke plaats zonder strafslag

d. Mijn bal terugplaatsen op de oorspronkelijke plaats met strafslag.



Regel 9.4.1 : Bal opgenomen of bewogen door jezelf

Als jij of je caddie je stilliggende bal opneemt of doet bewegen, moet je bal worden teruggeplaatst op zijn originele ligplaats (die moet worden geschat als ze niet gekend is,) behalve

* wanneer je de bal opneemt onder een regel om uit te wijken of om de bal op een andere plek terug te plaatsen, of

* wanneer je bal pas beweegt nadat je de slag of de backswing voor een slag bent begonnen en vervolgens de slag afmaakt


Als je jouw stilliggende bal aanraakt of doet bewegen, krijg je één strafslag en dien je jou bal terug te leggen op de oorspronkelijke plaats.

Maar er zijn 4 uitzonderingen waarbij je daarvoor geen straf krijgt

Uitz. 1 : wanneer je de bal mag opnemen of bewegen

Uitz. 2 : Accidentele beweging vooraleer de bal wordt gevonden

Uitz. 3 : Accidentele beweging op de putting green

Uitz. 4 : Accidentele beweging eender waar buiten de putting green tijdens het toepassen van een Regel.


Antwoord d is het enige juiste antwoord.

LOGO ONDER RGB ZB.jpg
Golfbelgium.png

Tel: +32 (0)56 60 88 08    

Email: golf@waregemgolf.be

Bergstraat 41, 8790, Waregem

 

R&A.jpeg
#begolf.png